Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Malin i fåglagång, 1985-2017: ”Wechtare, hwadh lijdher nattenne?”


Nedre Hund



Minnedienst:
Ich habe din begert e der welte beginne



”Fick hon besked om kroppen?”
”Och hur den går i fåglar.”




(kroppen
har inget hjärta;

det sitter i hungern,
hur vi föddes

att rämna,
en mun att tiga)



Minne,
det är huden

som blånats,
vad som väntar dig

när jag kommer som flock:
större män

har gått i under,
syster av rödblom



”Ingen berättade om dig, jag möter dig i fåglar och lämnar meddelanden i duvslag, jag växer vilddjur för att se dig igen, jag rövar bland ben för dig --”
”Jag är längre skugga nu, du måste lyssna
och bli till ingenmans,
vad liturgi är: vägran att förlora.”



(meus Gerardus erat, meus plane:
saknad

ska driva mig från vett,
din hand i mitt bröst)



här sjunger vi i ormvråk,
ett djur till stympning:

mot hjärtstill
blir du tidelagd,

din kropp i kristijord



(hjärtat

har inget kryphål,
gammal björn att ringa:

det bor en hund i mig,
bind hans ögon,

Stridaren)



det var vår rönnbärstid,
ett gevär

för det av kvinnoljuv:
i höst ät fåglakött,

ät skårat liv








”Så den är tröstlös.”
”Som när oxar bryter slaktmask,
och där är ljuset.”




(i vilken fågel

ska jag vänta dig,
Vinddriva:

kött av deras kött,
du strålar)




”i mitten av ditt hjärta,
där går gamarna in –

åren
var din brist på vän,

vad som sker när vi fåglas:
en människas ryggrad

kan spräckas av tystnad,
men du hör dessa fåglar”



en natt

gör jag dig villervalla,
min ansökan om liv –

Gud

är en roskarl,
i varje vingspets

bärs vår övergivnad









”Jag har inte hittat dig.”
”Du som är katolik, Scarlett, och slås
till vinbär: sårnaden
är hur vi rodnar
och reser oss baklänges,

det som blomstrar.”





------------------------------------------------------

Besked om vad som händer med kropparna


ibland

vänder jag mig om,





kanin stannar




(min nos under hunger,


hur vinge lyfter)

------------------------------------------------------






du ville det godare inom dem,
nattskräckan

hos de som ber:
i fåglagång

blir vi det blodgivna,
men hjärtat är vildare

där hund har segrat



(herre,

skyl dig:
det är tunna ådror

genom systrar,
en hund blir yl)



betten

är hur du känner igen mig,
rödmire:

om natten
är det fåglarna,



men en hund går mot åder




















Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 182 gånger
Publicerad 2022-08-02 05:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP