Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grammatisk övning.


MÄNNISKANS GRAMMATIK

Indefinit är det pronomen, maskulint,

som står för hela människans subjekt,

vilket kan tyckas aningen suspekt,

när halva mänsklighetens kön är feminint!

 

Man önskar ju med verbets modus konjunktiv,

att mänskan finge genusformen "den"

och inte som i dagens presens "hen".

Naturligaste formen är nominativ.

 

Vad är väl människan, ett substantiv?

Förvisso, men en människa är lik

en byggnadsform med böjningar och kasus i.

 

Som adjektivets grundform, positiv,

är mänskan mer än bara grammatik

och mycket mer än sin anatomi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-08-03 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP