Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"GUDS" ORD

"Guds" ord är ordet utan fasta pärmar

och utan typer tryckta av nån klok.

"Guds" ord är inte bundet i den bok,

som bokstavsfundamentalisten härmar.

 

Det ord är nära, som sig hjärtat närmar,

om än det rör en vettig eller tok.

"Guds" ord är inte tänkt som tankens ok

men heller inte gjort för en som svärmar.

 

"Guds" ord kan synas, kännas, läsas, höras 

och fattas som en makt med mening i,

men inte som i trolldom och magi,

 

där syftet är att låta dig förföras.

 "Guds" ord är mångtydigt - som poesi -

och når blott den som låter sig beröras.

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-04 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP