Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


Lugnt och stilla

Lugnt och stilla

I rummet och tiden tickar på

I sin vanliga takt

Utanför sjunger fåglar

En ständig ström

Av epost och meddelanden

Telefonen ringer då och då

Radio och TV kanaler sprider

Sina budskap i min privata sfär

Förmedlar information

En spänning mellan ord

Och språkliga meningar

Bilder från det förflutna

Pockar på

En kvinna från Polarbröd ger

Råd på radion

Lugnt och stilla somnar jag

Tar en paus från allt

Som händer i verkligheten

”Man vill ha fart och fläkt”

Skriver en yngre vuxen kvinna

Genom etern i internet

Och jag konstaterar att hon

Ur sin synvinkel tycker det är sant

”Vi kan inte träffas” skriver jag till henne

Jag ville bara ta det lugnt och stilla

Och konstaterade att det kan inte

Bli vi två ens för en natt!

Så långt ifrån varandra vi bodde

Att vi inte kommer att träffas

Så fel jag hade då vid den tidpunkten

Fem år senare dyker hon upp

När jag är på en promenad

Och hon ber mig stanna till

Och hon frågar efter vägen

Till Salladsgatan 58

Den adress jag bodde på då

Hon känner igen mig från förr

Men har letat reda på var jag bor

I korsningen står en man och fotograferar oss

”Han är min pojkvän nu.

Bilden på oss två hamnar

I min blogg” säger hon då och fortsätter

”Det är bildbevis på att jag hade rätt

Och du hade fel att vi inte

skulle komma att träffas något mer

och att du försökt få till en träff med mig

Fast jag är upptagen”

Förvånad nickar jag till och går vidare

Jag har blivit äldre och vill ha det lugnt 

Och konstaterar att när jag kommer hem

Ska jag bara ta det lugnt och stilla igen

Tre dagar senare knackar det på min dörr

När jag ligger och vilar en stund på sängen

och en Polis meddelar mig ett kontaktförbud

samt att det finns en anmälan mot mig för ofredande

Av en kvinna på stan och att det finns bildbevis

Jag blir förhörd i mitt kök 

"Det är påhittat" säger jag och stänger dörren

Efter avslutat samtal

Lugnt och stilla somnar jag sedan om

 

Taleptox Skrev

Den 20220803

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-03 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP