Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadskultur


Om vi inte kommer överens
blir du rädd
jag kan skada dig
du blir ensam mot en grupp

Om vi inte kommer överens
blir jag rädd
du kan skada mig
du har makten över min trygghet

Så vi blir överens
Du bestämmer
Jag tiger och lyder

Tillsammans
lägger vi sten till sten
i vårt eget Babels hus




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-08-04 06:17



Bookmark and Share


  Carl-Johan Bachofner
Tystaden hos de som är mellan klimataktivister och förnekare äe bedövande.
2022-08-07

  Anya VIP
Relationer är komplext. Du fångar det bra. Tystnadskulturen känner jag igen från min barndom.....men du kanske menar i gängmiljö?
2022-08-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om relationer som inte är vad de borde vara.
2022-08-05

  Blomma-Stjärna VIP
överallt i världen finns detta; en eller en grupp har makten (pengarna, musklerna, utbildningen, vapnen), en eller flera som står i beroendeställning, böjer huvudet och lyder
bra skriftat!
2022-08-04

    Lena Staaf VIP
En dikt som handlar om makt och underkastelse. En ojämlik relation som kommer att haverera.
2022-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP