Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drakdammen

Jag väntade i femton år men det hände inget

Min melankoli blev potatisskördens hemlighet

Jag skördade i femton år men jorden ruttnade
trots att den redan var rutten

Min cykel blev det som drog sorgen framåt

Och sorgen var jag.
Men jag var inte sorgen

I tistlarna såg hela tomtefamiljen på
och jag såg på dem

Melankoli

är att inte ha ett hem.

Melankoli är att sörja ospecifikt

– någon kom, någon satte sig

men i själva verket var det jag som hade rest mig upp

Ur ruinerna

Som jag väntat i
I femton år

spegel, spegel.




Fri vers av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-04 13:43



Bookmark and Share


  Pertomas
tänker på raderna;
sorgen var jag
men jag var inte sorgen

fina och lagom kluriga.
(gunnar ekelöf har ofta använt
liknande knep för att gå bortom dualism och bli "mälden mellan stenarna". Inte riddaren men inte heller draken i skulpturen i Storkyrkan i Gamla stan)

men jag tänker också på att de känslor som kommer, och de kommer alltid, behöver man inte helt identifiera sig med. inte heller tankarna som känslorna föder.

och ett sätt att inte helt låta känslorna styra är väl att skriva om dem..

Ungefär; den där känslan nedskriven, var en del av mig, men kan förändras, eftersom allt förändras...dessutom var den bara en del av mig.

om tio år är jag en annan, men vem?

2022-08-25

    ej medlem längre
" Min melankoli blev potatisskördens hemlighet" fint.
2022-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP