Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grattis på födelsedagen Ingmari


Serenade (En sång för Ingmari)

Fina saker
jordgubbskräm
och
eldiga opalringar
kommer och går
som tidvattnet
och lämna
en smak av hunger
djupt inuti
En doft av vanilj och
krossad kanel
blanda och ta med
minnen
rika minnen:

Det här är en låt om Ingmari
vinden är hennes syster
och när hon andas
då är hon fri

Alltid hemma i skogen
bland sångfåglarna
Ja, hon är en dagdrömmare
av den första graden

Klädd i elfenbenssatin
och lacy klänningar
hon glider genom staden
som en pilgrim på helig mark

Som en pilgrim på helig mark
Och vart hon än går kommer hon med ett leende
till dem som är nere
Ja hon gör det, för

Hon går i skönhet för varje dag,
Hon går i skönhet genom natten
Hon är en ljus sommarvind
och en vit decemberbrud

En vit decembernatt
änglavingar, ja hon har ett par,
kan vara utklippsorsak
Jag ser inga sömmar någonstans

Vissa säger att hon kom från andra sidan
insvept i en kappa
av den finaste duken
hittades på en catwalk vid eventide

Kanske är det sant efter ett sätt
Så Skål, skål! här är en livsstil,
en väg, en själ i eld med passion
Je ne sais quois, Certáinment

Detta är en serenad för dig Ingmari.
i siden och rosenblad är du
en vision att se ...




Fri vers av the apache kid VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-05 11:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint om Ingmarie " en smak av hunger djupt inuti".
Riktigt fin dikt. På många sätt.
2022-08-05
  > Nästa text
< Föregående

the apache kid
the apache kid VIP