Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hennes


Annorlunda Liv

1.
Hon är gammal. Har ont lite här och där.
Sitter inne och lyssnar på regnet genom den öppna balkongdörren. Det är grått och lite mörkt.Känner regndoften frisk av gräs och blad strömma in.

Lutar huvudet mot den mjuka fåtöljryggen och känner tröttheten komma. Men också tankar om hur trivseln är här i sin lilla lya. Allt hon hoppats på när hon flyttade hit, som inte alls blev som tänkt. Som fått henne att bestämma sig för att ta sig härifrån. Det var bara den tanken som höll henne uppe. Det kändes bra en stor tröst att ha.

Hon hade börjat titta efter vad som fanns. Var skulle det kunna vara de sista åren. Alltid hade hon bott på marken. Känt som svindel högre upp. Idag var det helt plötsligt annorlunda. Tex en pytteliten plus- lägenhet sju våningar upp med balkong med utsikt över skog och en stad längre bort. Ett rum med kök , badrum med tvättmaskin och dusch. Att under sommaren dricka morgonkaffe på balkongen och kunna se allt utanför även himlen molnen regnet däruppe. Gav henne en glädje när hon tänkte på den.

Kunna ta hissen ner promenera lite. Ta bussen till staden gå bland människor även om hon måste ha rullator. Här där hon bodde nu var bil ett måste. Den hade blivit trött och hon måste låta den gå. En stor sorg. Det fick bli hemkörning av mat. Hemtjänst att hämta mediciner. Sjukresa till sjukhuset. Färdtjänst om hon behövde handla personliga saker eller besöka vänner. Hon som alltid klarat sig själv, alltid hjälpt andra. Ett annat liv. Nu blev det en vilopaus på sängen.




Prosa (Kortnovell) av Irene Backström
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-05 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström