Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skugga



Jag ifrågasätter denna tomhet som håller om mig
i en skugga som sträcker sig när man går
Jag kommer inte säga att det är mitt eller att det är rent
det är skuggan solen försöker hitta

Bland stjärnor, så mycket glans som varar,
i detta land, hittills singulär,
skuggor härskar som bara ger bitterhet
och lämna oss dag och natt att sörja.

Genom att gå ner hela kroppen i siluett,
kommer till jorden lätt och utan val,
inga skillnader, varje skugga är densamma,

Vad det säger om oss är bara storlek,
ingen röst, ingen smärta, ingen förlust eller vinst
den har ingen färg, inte heller en första ras!




Fri vers av Antonio J.F Matos
Läst 54 gånger
Publicerad 2022-08-06 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Antonio J.F Matos
Antonio J.F Matos