Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma, min lilla mamma

Två dagar med överaktiv tarm
och jag är som manglad
som överkörd
ödmjuk
blek
och
min mamma
som ung
och i förkläde
träder fram;
hon räcker mig ett glas vatten

När jag var liten
badade jag med en gul plastanka
och blev torkad med mjuk flanell
och pudrad
och jag sov i manglade lakan

Jag berättade aldrig för henne
hur fint det var för mig
att bli så väl omhändertagen
för det kom så mycket fanskap i vägen
som tog på psyket att bearbeta...

Ikväll dricker jag kamomillte
och lyssnar till vinden i trädkronorna
och om jag riktigt vill
kan jag höra min mamma läsa poesi:
Dan Andersson, Nils Ferlin, Gustav Fröding...







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-06 20:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Berörande förmedlat om minnena som är kvar.
2022-08-08

  Respons VIP
Fin betraktelse av (saknad?) mamma.
2022-08-07

    Lena Söderkvist VIP
Mycket kärlek i raderna.
2022-08-07

  Kungskobran VIP
Känner igen mig i din dikt, bortskämd när man var sjuk
2022-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP