Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kattskinnspillerburkhatt

Kattskinnspillerburkhatt!
En avdankad kaffesump vars vårtfyllda bitterhet seglar över beniga gigolos bleka, vackra, Men insjukna ansiktsdrag. Å En så kallad ”trubadur”, vars leverne introducerades i hets-drickande vin och mängder av dexadrin.

Lockar av själlösa sjalar drunknar i magnolias förtrollande grimasch, förstås i samband med elektrisk pistasch. Så i opiumkrigets honnör, jonglera för den visslande plåtslagaren

Slavägare i väst, står i fejd med de bolivianska Erythroxylum coca-samlarna från söder, de kinesiska papaver somniferum nyttjarna jäser ångor, bland likviderade drömmar. Å I mörka hålor ner under slummen, duckar städernas smuts både plikt och kännedom.

60 talets lärkor flaxar inte skeppvrakets armar! även fast tulpaners glitter är insmort under spågummans allvetande dimmer. Fast i deras herrgårdar spinner unga tummar graciösa klänningar i kromgult kashmir, åt byns manhaftiga gruvarbetare.

( vykort till afrodisiakum)
Du skulle bara veta afrodite, hur erotiskt jag och tokstollarna kommer ha det när vi fotograferar den patriotiska balen, fylld av stadens kromosomavvikelser, lingonröda diplomater, manhaftiga gruvarbetare. Och kvällens höjdpunkt! mörkrädda karoliner i deras patriotiskt dräglande ekiperingar.




Fri vers (Prosapoesi) av Alberta #3
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-06 22:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"vars leverne introducerades i hets-drickande vin och mängder av dexadrin."

"Så i opiumkrigets honnör, jonglera för den visslande plåtslagaren"

Dikt med målande metaforer. Nästan ornament.

2022-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Alberta #3
Alberta #3