Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En redigerad version av min kommentar till LenaJohanssons text Finish line … (januari 2013) - Det förmedlade innehållets innebörd och mening saknar dock bäst före datum ...


Om Livets Ekorrhjul ...

Lenas text ’’ Finish line’’ inspirerade mig till
att beröra min syn på
det där med att vi går runt genom livet
i en cirkel där vi gång på gång återkommer
i slutet av varje varv till Start-punkten igen …

Det där som ofta får oss att känna av
den där hopplösheten som tränger sig på
i de mer skymningszon-lika stunderna i våra liv …

Men under varvet man gick
fick man också en ny insikt,
vilken när man börjar om
på ett nytt varv från Start
vidgar ens utsikt
under det nya varvet
och bidrar till att man kan få
ännu en ny insikt
innan man åter når Start igen ...

Den hermeneutiska cirkeln
eller spiralen,
beroende på vilken upphovsman
inom psykologin man tror mest på,
är vad denna psykologiska fnurra
handlar om i praktiken

- Men när man inte vet
att det är så det fungerar i livet
utan tror sig om
att gå runt i samma cirkel
varv efter varv efter varv,
blir livet lätt rätt tomt
och kan ibland komma att 
kännas tämligen meningslöst över tiden ...

Dock är kunskapen 
och medvetenheten 
om att det fungerar så 
det som är hemligheten
med människor som förmår
att utifrån
tillsynes absolut noll förutsättningar
likväl lyckas bygga underverk i sina liv ...

… De förstår att
ta vara på,
förvalta
och utveckla de insikter
de får under varje litet varv
som bara blir större och större
till sitt omfång med tiden
och för varje insikt som tillförs dess innehåll ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-07 02:52



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Visst kan dagar te sig identiska, men ändå inte. Mycket kan hänga ihop med vilken infallsvinkel man har. Även om just inget nytt har tillkommit, kan ett ändrat perspektiv skapa guldkorn i ens liv.
2022-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP