Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evighet

Jorden och månen har sina banor
i Vintergatans sfär.
De fått sitt ursprung ur ljusårs anor,
med vår sol när och fjär.

Medan nattens mörker och dagens ljus
för oss mot nya mål,
roterar vår jord genom rymdens brus
uppvärmd av solens bål.

I en evighet som vi aldrig når
har tillvaron sin plats.
Färden i universum som pågår
är jordens rymdseglats




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-08-07 09:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström