Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omskakad men stolt

Jag är som alla andra
jag skakas om
när kroppen säger ifrån

fast kroppen har sin fulla rätt
att ge besked på årens gång
genetik och livsstilsfel

förr gick jag till läkare
och diagnosticerades för sjukdomar
med tuff behandling

jag kunde inte sätta mig emot läkares ord
och genomlevde svåra biverkningar
av skolmedicin

det kom dock till en förändring inom mig
när jag blev klassad kroniskt sjuk
och fick veta att jag skulle ta medicin på livstid

jag lärde mig lyssna inåt
och jag följde min inre ledning
det var på trots
mot alla odds
jag höll mig fri från medicin
och med tiden blev jag frisk, glad och smidig

- men vem f-n har väl garantier
vem är odödlig
nu har jag klarat mig i ett halvt sekel
det är bra nog
är 70+
har rätt att bli sjuk
och ändå avstå från diagnos
sjukhusvård, skolmedicin och kirurgi

visst, jag kan ta fel
men än sen då
jag vill hellre dö av egna felbeslut
än möta den död som är en följd av andras klant
okunskap och arrogans

- förresten
nu menar jag allvar
jag är för vård
- en bra vård för alla! -

om jag tror läkare skulle hjälpa mig
ställer jag mig i telefonkön
som leder till att jag får en tid till vårdcentral
provtagningar
läkarremiss
nya provtagningar och djupare undersökningar
en eller flera diagnoser
medicin och kanske operation

men tänk på att vården överlag lider idag
sjukvårdare är stressade
läkare går på knä

multisjuka och gamlingar
har ofta många mediciner
och det blir livsfarliga krockar
med nya recept...

20 tarmtömningar per dag
under flera dagar
är mer än en rening
en stor utrensning är det
en stor chans
till en nystart

envis är jag och seg
snart blir jag frisk nog
för en promenad

vet det kommer en dag
då det är tid att dö
inget fel med det

men nu är nu
jag är rätt matt
men stolt och glad

och får jag som jag vill
lever jag i lugn och ro
till mitt sista andetag!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-08 17:34



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
En stark text och en stark intuition.
2022-08-11

    Lena Söderkvist VIP
Modigt att utlämna sig själv så där, och du har verkligen något viktigt att säga. Man skall lita till sig själv. Jag har gjort som du, det var över fyrtio år sedan. Tog bort epilepsimedicinen som gjorde mig trött, och inte blev åkomman värre för det. Nu är den nästan helt borta, och jag har sluppit sova bort livet.
2022-08-09

  Kungskobran VIP
Känner igen mig, om jag hade följt läkarnas råd och nya tester hade jag gått på minst sju mediciner
känner mig frisk och glad
2022-08-08

  Marita Ohlquist VIP
Skickar en kram och önskar dig snabbt tillfrisknande.
2022-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP