Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Massmedicineringen

Uppdelningen är klar
ena hälften kvar
dom som medicinerats
och dom som ej ännu har
Den hälften skall vi nå
först då kan vi de
högsta vinsterna få

Socialstyrelsen är med på planen
fångade av läkemedels klanen
Kliniska tester en mass
inga av dom är kass
dom som inte blev bra
vill vi inte ha
dom förpassas snabbt till kvarnen
allt till det bästa för klanen

Jag skriver ut recept på rad
då blir socialstyrelsen glad
biverkningarna får vi ta
för mediciner måste alla ha
medicinerna är väl bra?

Statiner till gammal och ung
100 % är målet
även om vi mår dåligt
snart är vi där
Klanen är lycklig och glad
vilka mer mediciner är så bra
som statinerna

Mera forskning vill vi ha
allt som ger pengar är bra
vi vill ha mera
så att vi hela befolkningen
kan medicinera
Snart är vi där
med vår massmedicinska här

Gränsvärdena måste vi få ner
så att vi kan medicinera ännu fler
med nya kliniska tester kan vi visa
och övertygande resultat bevisa

Doktorn kan ingenting göra
klanen får du inte röra
du är under lupp
om du inte ställer upp
på de senaste rönen
annars uteblir lönen

Snart är vi där kära vän
alla slavar under medicinen
så vill klanen det ha
det ger de stora pengarna

Nu är jag gammal och svag
och tar medicinerna två gånger varje dag
nu är dom tolv av olika slag
Jag pressar dom ner med stort besvär
dom fastnar här och där
men dom skall absolut ner
hoppas det inte blir fler

Inget vill dom ta bort
doktorn har sagt
att alla är bra
dom måste vi ta

Var doktor en ny sort
men att ta bort
något en annan doktor
har gjort
låter sig inte gärna göra
Biverkningar löser vi lätt
det finns alltid något nytt att ta
då blir allting bra




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-08-08 21:28



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
en daglig promenad, goda minnen, skratt, en hobby, en vän, en katt, god mat, att slappna av m.m. kan vara tillräckligt ibland och mer läkande och sunt än medicin -
2022-08-10

    Lena Staaf VIP
En satirisk text om nyttan ellet skadan med överdriven medicinering. Tur att mediciner finns (vi lever allt längre men de sista,åren är vi skröpliga). På äldreboenden blir de äldre ibland övermedicinerade och vissa blir nycket piggare när en hel del mediciner tas bort.
2022-08-09

    Music mind VIP
Mediciner är ett ofog, men nödvändigt ont ibland.
2022-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP