Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetets frukter

Det är
När mitt överjag får bestämma
Och jag
Instängd på kontoret
Låter tankarna studsa fritt mot glasväggarna
Som de klaraste tankarna kommer.

Avskalad och mjuk med kaffemuggen under näsan
Nedsjunken i kontorsstolens ergonomiska famn
Blir jag någonting mer.

Pressad mellan måsten och glädjen flyter jag ut

Så länge telefonen är tyst
djupnar sommarens mysterier

Hur överlever egentligen salamandrarna i ytterskärens små vattenpölar?
Är de små dinosaurier?
Tänk att vi såg en nattskärra ändå, och som den lät!

Färger djupnar
Längtan växer
Evigheten tycks inte så långt borta ändå
Förefaller nästan relevant
Åh nästa helg
Det finns vin vi inte provat än
Och
Vädret ser ut att hålla i sig

Jag hatar jobbet
Jag älskar det




Fri vers av Aaxel
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-08 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel