Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gående vindens nymf


I turkostonad skymning
gungar mjukmarken under
vindnymfens galanta steg

Inget längre knastertorrt
med regnrapsodin
ännu svagt klingande

Naturen en fest av färger
med hennes nuddande
vid blad och stjälkar

Den gående vindens nymf
är mån om rörelse
bland hav som vågar
löv som sjunger




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-08-09 07:57



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Instämmer med övriga - stämningsfullt och visuellt !
2022-08-22

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt! Jag kommer att tänka på Bellman: Blåsen nu alla hör böljorna skalla åskan går, Venus vill befalla där Neptun rår.
2022-08-09

  Elinor Sörensson VIP
"I turkostonad skymning"

"Naturen en fest av färger
med hennes nuddande
vid blad och stjälkar"

Den är så fin!

Jag kan se hur vindnymfen
skrider fram genom grönskan,
månar om växtligheten och
havets välmående.

2022-08-09
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP