Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Elementen omkring oss


Havet som kallar

Havet som kallar

Se vad jag kan, Se vilken kraft, Se hur jag leker med vinden
Se hur himlen snuddas av mina vågtoppar
Se hur jag lugnt och rytmiskt ackompanjerar världens gång
Jag har sett er människor och era bestyr
Ni tror er mäktiga,
Men se hur luften lyfter hela havet,
Hur solen får mig att glittra
Ni har glömt
Ni har glömt
Men jag har följt er
Över tiden,
Genom vått och torrt
Burit er till nya världar
Ni kämpar
Vore luften med er,
Vore vattnet med er,
Vore berget med er,
Vore ni inte så ensamma
När kommer ni tillbaka?
När är ni klara med era irrfärder.
Vi väntar
Ni vill inte höra
Men så länge,
Så länge vinden råder
Månen styr
Solen värmer
Och marken bär era steg,
Kommer mina vågor att långsamt vagga er fram.




Övriga genrer av Ylva Olofsson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-09 12:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt fin!
2022-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Ylva Olofsson VIP