Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dag 167 En rysk ställföreträdare föreslog skapandet av ett block av länder efter modell av Sovjetunionen


Ett block av länder efter modell av Sovjetunionen

 

Biträdande Mihail Sheremet, som representerar Krim i statsduman, föreslog på tisdagen i en intervju som beviljades den officiella nyhetsbyrån RIA Novosti att skapa "en frivillig sammanslutning av suveräna stater" efter modell av Sovjetunionen.


Initiativet kommer för att motverka vad han kallade "västerländsk expansion och aggression", rapporterar tjänstemannen Izvestia.

"Sovjetunionen avskräckte Nato i sin önskan att förslava och kolonisera hela världen. Jag anser att det är lämpligt att återvända till ett kollektivt system för frivilligt enande av vissa suveräna stater i ett militärt-politiskt och ekonomiskt block, som effektivt kan motverka västerländsk expansion och aggression", förklarade den ryske vicepresidenten.

Prototypen för den nya konfederationen kan vara Sovjetunionen, sade han och sa att denna "union skulle tillåta länder att bevara och stärka sin suveränitet" som USA försöker urholka.

Den ryske parlamentarikern betonade i intervjun för RIA Novosti att, när det gäller dimensioner, kan det nya blocket överskrida det forna Sovjetunionens gränser.


För närvarande har Ryssland, enligt honom, kapaciteten och potentialen att säkerställa gränsernas okränkbarhet och säkerheten för den nya enheten. Han sa inte vilka stater som kan komma in i denna "USSR 2.0", noterar den ukrainska publikationen Focus.

Det nya blocket, säger han, kommer att vara en union av medlemmar med lika rättigheter, där länder respekterar varandras suveränitet och kultur.

***

 
Ukrainas president Volodymyr Zelensky konstaterar att Rysslands krig mot Ukraina och hela det fria Europa började med Krim och måste sluta med befrielsen av Krim. Den ukrainske presidenten tillkännagav lanseringen av Krimplattformen - en central diplomatisk plattform för arbetet med Krims befrielse . "Krimplattformen kommer att fungera igen i år. Vi förbereder oss redan för detta toppmöte", sa han. De ryska ockupanternas närvaro på Krim är ett hot mot hela Europa och mot den globala stabiliteten. Svartahavsregionen kan inte vara säker så länge Krim är ockuperat. Det kommer inte att bli någon stabil och varaktig fred i många länder vid Medelhavets stränder så länge Ryssland kan använda vår halvö som militärbas”, säger Zelenski, enligt news.ro.



Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-08-09 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP