Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
partner.edarling.se - För singlar med höga anspråk! - Behöver väl knappast säga mer ... utan ... - I just rest my case ... Skriftat och publicerat här tidigare i januari 2013 men tyvärr ännu 2022 ack så i avsaknad av bäst före datum ...


Tyvärr är det mer makten ...

... och pengarna
som styr
människors sätt
att välja ''rätt''
när det kommer till
vad de kämpar för
och hur de vill
befolka sängarna ...

... Det handlar ej
om den äkta kärleken
utan om renodlad strategi
för hur de ska kunna nå
dit de vill i sina publika liv ...

Liv där framgång
är mer lika med
just makten och pengarna
än att se till de alternativ
vilka skulle kunna fylla deras liv
med ett innehåll
som har en innebörd och mening
av väsentligare natur ...

... Allt för att få
längre tror på kärleken
och allt för många
lever med övertygelsen

om att en lycklig relation
handlar om tillfälligheter
och om att ha tur ...

Tur med att träffa den rätta
som har pengarna och makten
vilket gör att man på äldre dar
har någonting av publikt intresse
som man kan berätta ...

Ty att ha fått älska
och känna sig älskad
av någon som verkligen
betyder någonting som människa
och som får en själv att känna sig
nöjd med den människa man blev ...

... är lite svårt för de allra flesta
att finna ut hur de ska kunna översätta
på ett sätt
vilket efterlämnar ett avtryck
till eftervärlden ...

Ett avtryck som kan berätta
om lyckan och rikedomen
som den äkta kärleken bringar
när man får möta den rätta ...

Men känslan som väcks inom
när vi får oss en dikt tillägnad
eller hur det kändes
att hos den man älskat
finna den vackra högen
med kärleksbrev som man
under de tidigare åren skrev ...

... Ovärderliga skriftade dokument
om all längtan, trängtan och förhoppning
som föregick den lyckliga relation
vilken man tillsammans sedan levt ...

Allt vackert inbundet med röda sidenband
vars blotta anblick
väcker minnen till liv
vilka får ögon att tåras
och sätter även de hårdaste hjärtan i brand ...

Och som hos den som föll för lockelsen
av makten och pengarna
väcker en sorgsen längtan inom
då insikten infinner sig
som berättar om värdet
av att ha någon att älska
och som får en att känna sig älskad
att få hålla i hand ...

... Inte bara ibland
utan oavsett ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-10 05:11



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Många fina tankar som du delar med dig
2022-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP