Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.08.10 onsdag.


Jag står ut

 

Jag slår ut min andning över den blå bäddens glänsande dyna och ser skeendena vandra förbi inom mig. Nu är tiden att känna sig för, att treva under lampans sken. Morden, hänger sig kvar vid korset, som ångras resten av våra liv. Och bara den vilsna, vackra, unga och ensamma flickan vet att ta med sig mat och dryck.

Till bitter ovilja och en flaska madeira synar man stämbanden för ett oändligt klagande. Och vänder och vrider på sin uppenbarelse för att se så bra ut som möjligt. Välkommen in i mitt ombonade, uttorkade, smått skitiga och sommarheta enfaldiga helvete.

 




Prosa (100-ordare) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-10 11:09



Bookmark and Share


  Annica Kaufeldt VIP
Du fick mig att tänka på min väninna, som med jämna mellanrum delar en bild från något jättemysigt ställe med exakt de orden; Jag står ut.
Hon är ingen ung flicka längre, utom i själen. Men det hade kunnat vara hon ändå.

2022-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP