Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


I nyheterna nyligen hade någon lyckats filma ett fenomen i en sjö, fångat med troligen mobil kamera. En om och om igen rörelse i cirkel i vattnet skull kunna vara en malström eller i vilket fall något i vatten förekommande strömdrag.


En samling olika tycken om tingens sordning
Det var en gång två kannibaler som talade med varandra.
Göte till Eva.
'Pratar du i nattmössan ibland?'
Den andra svarade så
'Jag talar bra svenska. Jag har haft goda lärare'.

(Själv åker Erik sällan hiss, kom på den när han
läste en gammal bok).

-

Någon vill och någon annan vill inte, heta Aron.
Exempelvis här i livet, i tillvaron.

-
Jag vet inte
vem jag är
tänkte bonden och
gick in för
att mata djuren.

(Vänligen ignorera text skriven inom parentes)

-

Det finns ingen tid som är 'bortkastad tid'. Eftersom erfarenheten säger att utan så kallade 'bortkastad tid en', skulle tanken på att det 'ju kunde gå att göra sådär, istället, vilket då skulle spara in tre veckor på en enda dag'. Inte alls uppstå. Tanken och känslan för besparingar, uppstår först när 'överflöd' uppstår och finns där att lägga märke till.

-
'Det där kunde jag inte ha tänkt ut själv'. Inte ens om jag så fått tid på mig, som jag alltså inte har, inte till att göra just det där gjorda, i vilket fall. Så återstår väl då att bestämma sig för om tanken skulle kunna vara A eller B. Det vill säga sagt och tänkt som satir eller inte. Sagt som en syrlig karamell eller en bara söt liten sak.

-
En märklig sak, anser Jonatan, att när något negativt händer, så förklarar någon att det är människors fel. Men när något positivt inträffar, då är det plötsligt en gud som rår. Men det förstås, Jonatan är inte religiös. Det är han kompis Jonathan som är. Så när Jonathan gör mål i sin sport, då är det inte han själv som gör målen. Men när Jonatan misslyckas med att göra mål och istället råkar skjuta ett skott mot en annan spelare, då är det plötsligt han själv som inte lyckas med sina föresatser. Katarina finner det märkligt att det skulle vara på det viset. Trots att hon inte ensa sysslar med den sporten, utan spelar piano istället. Att hon spelar piano beror på att bara familjens eget piano duger och hon inte alls vill resa. För om hon spelat ett bärbart instrument hade hon behövt lämna sina syskon att ta hand om sig själva. Och det vill hon ju helst av allt inte göra.

-
Abacus skrivet som en kod i siffror på mobilen.
222287.
Som en påminnelse om att ha sett en plötslig förståelse av något ogebripligt, ett som mytserium, i en film med Malcowich som skurk och Clintan som överårig agent med erfarenheter i bagaget.

-
Du är kanske rädd att förlora ditt förstånd?
Önskar så ibland själv, att jag hade ett.
(Att kunna förlora)

-
Varför det var så skönt
att umgås med Ulla.

(Här lämnas åt fantasifulla läsare
att i hemlighet fundera över
om godis ibland är litet för gott
eller alldeles för lite av)

-
En sak som Eric och Lisa
(som i och för sig är från Canada)
tycker att något är 'mera än det där andra'.

Det vill säga att älska med varandra
samt att uppleva sig vara förälskade
(förhoppningsvis) i varandra.

(En släkting gick under namnet Erik)
(Byggnaden på bilden föreställer inte, som du nog först fick för dig, Grand Hotel, engelsk stavning om du skulle få för dig att vi befinner oss i verklighetens Sverige, en gammal arbetsplats för ett ungt lodjuret)
Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2023-01-30 19:09Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP