Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min bästa vän

Vi blev bästisar i mellanstadiet i trean 
Bara visste det då, var aldrig en tvekan 
Från och med den dan och fram i livet 
Kommer vi vara vänner, det är givet 
Vi samlade på glaskulor och reflexer 
Hobbys som försvann alltefter man växer 
Alla utflykter och resor till stugan i Hede
Jaga en häst I hagen till bondens vrede 
Ute i kylan vi lekte i mark och skog
Vi båda lekens genila manus bidrog 
Sen in i värmen och drack varm choklad 
och skorpor med hemmagjord marmelad 
När vi lekte på skolgården vi helt missat
Att rasten va slut kunde vi aldrig gissat
Lekte hjort, häst, zorro och allt möjligt
Vårt skådespel var allt annat än löjligt 
Alla gånger du hjälpte mig med matte
Ditt tålamod du rejält då stålsatte 
Med olika skolarbeten vi satt i timmar 
Jag här om vår vänskap nu lite rimmar 
Värk i magen då vi hysteriskt skratta
Jag hos dig så många gånger övernatta 
Filmkvällar, spel och en massa påhitt
En skådis vi särskilt gilla var Brad Pitt
Jag blev en i familjen hemma hos dig 
Det har betytt otroligt mycket för mig 
Som livets träd du lika symboliserar 
Med ditt mod och klokhet du briljerar
Så kram och puss du denna dikten får
Då du är låg läs detta, så du bättre mår
Jag kommer alltid finnas här för dig 
Så som jag vet att du finns där för mig 
Du kommer alltid vara storasyster min
Kommer hålla ihop tills vi trillar av pinn
Tacksam vi den dagen varandra fann
Vår vänskap är djup, genuin och sann





Bunden vers (Rim) av Kaffedivan
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-10 14:49



Bookmark and Share


  Kaffedivan
Tack så mycket för fina kommentarer:)
2022-08-12

  Jan Widströmer VIP
Som en rap. Bara att flyga upp med näven, gunga och köra på.
2022-08-12

  Bortom stigen VIP
Mycket fint och innerligt om sann och gammal vänskap
2022-08-12

  stormengudrun VIP
Så fint om din vän:-) Så glad hon (?) kommer bli när hon läser detta:-)
2022-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Kaffedivan
Kaffedivan