Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukraina undviker med nöd och näppe insolvens.

 Den enorma utlandsskulden vars betalning har skjutits upp Ukraina undviker med nöd och näppe insolvens. Den enorma utlandsskulden vars betalning har skjutits upp. Ukrainas externa borgenärer har accepterat dess begäran om att frysa betalningar i två år på grund av internationella obligationer värda cirka 20 miljarder dollar, ett sätt för Kiev att undvika insolvens. Med tanke på att Ukrainas internationella fordringsägare efter den ryska aggressionen inte ser något fredsavtal i horisonten under de kommande sex månaderna, har de gått med på att skjuta upp betalningar på kapital- och räntekontona för 13 statsobligationer i den ukrainska staten som når förfall mellan kl. åren 2022 och 2033. Regeringen i Kiev säger att den kommer att spara omkring 5 miljarder dollar under de kommande 24 månaderna eftersom den noggrant hanterar sina finansiella resurser för att möta krigsansträngningen. Ukrainas president Volodymyr Zelensky förklarade att efter den ryska militära aggressionen nådde Ukrainas budgetunderskott cirka 5 miljarder dollar per månad. USA har hjälpt Ukraina med 8,5 miljarder dollar sedan krigets början USA meddelade på måndagen att de kommer att ge Ukraina ytterligare ekonomiskt stöd, värt 4,5 miljarder dollar, vilket ger 8,5 miljarder dollar det ekonomiska stöd som Washington har gett till Kiev för att täcka budgetbehov sedan Rysslands aggression mot Ukraina började. Försäljningen av den första spannmålslasten som exporterades av Ukraina, inställd, meddelar den ukrainska ambassaden i Libanon En källa från den tyska regeringen meddelade förra veckan att EU i sin tur avser att ta upp ett nytt ekonomiskt stödpaket till Ukraina, värt cirka 8 miljarder euro, senast i september.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-08-10 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP