Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En beskrivning av ett anspråkslöst gammalt sommarhus på landet. Vad man kan hitta inne och ute Vad man gör med det man hittar.


Avfallshantering - skärvor

Avfallshantering – Skärvor

Förr i världen –
grävde man ner allt sitt avfall runtom huset
Mycket kommer upp igen
Sorkar gör grovjobbet
Porslinsskärvor med rosenmönster
Och bårder med orientaliskt ornament.
Vi lägger dem i fönstret
Som skärvor från ett liv.

En gång fann vi en liten flaska
Buckligt grönt glas
Fullkomlig. Hel
På en gång bräcklig och bastant
Vad hade innehållet en gång varit?
Kanske en tinktur med vänderot för hjärtat?

Återfördes till hemmet som rum för de minsta
Snödroppe, blåklocka, blodnäva
Gulmåra fyller huset med honung
Glaset återspeglar sommar
Huset andas
Skärvor skyddar.




Fri vers av Hermes VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-11 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermes VIP