Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mammas panik på telefon gör inte situationen lättare

Det är ingen som märker att den 11-årige pojken befinner sig i en kris som så småningom kommer bli till en superextrem katastrof. Livets snabbtåg måste vidare i sin rondell och alla ska vara nöjda, glada och tacksamma i en utstuderat neurotisk positivism. Sverige mår alldeles utmärkt.  Mamman, styvpappan och pojken är en liten synnerligen hjärntvättad sekt, en livsfarlig miljö att växa upp i. Pojkens pappa tog livet av sig för ett halvår sedan men det glömt och begravet. Livet blir till en mardröm för pojken men han visar sig helt normal för omgivningen som är nöjd och entusiastisk. Man kan inte behandla ett barn hur som helst. Det kan få mycket allvarliga konsekvenser. Pojken frossar i julklappar euforisk och själsfrånvarande. Den sjuka familjen är ett urspårat litet mentalsjukhus. Den schizofrena psykosen kommer som ett brev på posten tio år senare. Pojken sitter och skakar i sin ensamma lägenhet. Omgivningen är i chock. På TV sänds ett uppsluppet och virvlande, underbart och hänförande underhållningsprogram. Sveriges befolkning njuter. Pojken cyklar ner till akutpsyk och blir feldiagnosticerad. Det ultimata helvetet är ett tillstånd som inte går att vara i. Pojkens psyke är sönderslaget och själen utarmad. Jorden här fastnat i sin rotation, det är ständigt kolsvart. Mammas panik på telefon gör inte situationen lättare.  




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-11 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP