Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ninne som då var verklighet

 


 


Jag dyker ner i min


minnets kavalkad


för att där minnas


det som passerat revy


från mitt liv hittills.


 


Där finner jag en


som jag mött i poesins


värld av bokstäver


formade till ord.


 


Jag har tänkt mycket på henne


en gång var inbjuden


till en förberedd bädd.


 


Den bild som följde med


såg jag hennes lekamen


i en inbjudande  ställning


ditt jag gärna hade flytt


omgående.


 


Med tiden som gått


vet jag inte om hon själv


minns bilden eller inbjudan


till att dela bädden


med mig.


 


Under åren som gått


har jag inte kunnat


glömma henne


och det som hon var


redo att dela


det som kunde blivit


något att minnas.


 


Nu är det bara att drömma


om det som en gång


kunnat skett.


 


Nu är det bara att leta igen


i minnets kavalkad


och se om någon annat


kommer fram


får mig att drömma


och minnas.




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-11 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP