Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NAMNSDAGSBARNET

Det finns ögonblick av lycka

som är överjordiskt god

Det ska till en grund av glädje

för att visa hjältemod

Det finns stunder som är under

Det finns dagar av kristall

som en del vill kasta sten på

men de får mig ej på fall

 

Det finns njutning bortom köttet

bortom lust och dekadens

bortom kroppens simpla nöjen

någon annan, annanstans

Då är ingenting förseglat

Allt är ljus och färg just då

Som om brunnslocket är reglat

som en gång ska läggas på

 

Det finns lugn mitt i extasen

Läkedom att vila i

Då man ligger lågt med gasen

Låter folk köra förbi

I vår sköna gröna lunga

i vårt fina Sommarro

ska vi stilla hammockgunga

finna näring i vår tro

 

LARZ GUSTAFSSON 11/8 2022

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2022-08-11 18:41



Bookmark and Share


  Koloristen
En oas i ett torrt och fruktlöst ökenlandskap.
2022-08-13

  Vindsvala VIP
Mycket vacker dikt!
2022-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP