Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schweiz kan inte representera Ukraina i Moskva.

Moskva vägrar att Ukraina ska representeras i Ryssland av Schweiz Moskva meddelar på torsdagen att man vägrar Schweiz att representera Kiev diplomatiskt på ryskt territorium, och uppskattar att  för att man sanktionerat Ryssland på grund av kriget i Ukraina, rapporterar AFP. Det schweiziska utrikesdepartementet meddelade på onsdagen att Ukraina vill att Schweiz ska företräda sina intressen i Ryssland. "Tyvärr har Schweiz förlorat sin status som neutral stat och kan inte agera som medlare eller som representant för ukrainska intressen", sa en talesman för det ryska utrikesdepartementet, Ivan Neceajev, på torsdagen. Han gick med på att Schweiz begärde Moskvas godkännande att företräda Ukrainas intressen i Ryssland. Han fördömde Berns stöd till Kiev och de sanktioner som Schweiz införde mot Ryssland på grund av den ryska offensiven i Ukraina. "Det är helt obegripligt att föreslå medling, representation eller andra tjänster av välvilja när man beter sig på detta sätt", fördömde Neceajev. När två stater helt eller delvis bryter sina förbindelser, tillhandahåller Schweiz, som förlitar sig på sin neutralitet, vanligtvis en del av sina diplomatiska eller konsulära uppgifter. Den skyddande makten gör det möjligt för respektive stat att upprätthålla ett minimum av förbindelser och kan säkerställa konsulärt skydd av ens medborgare på en annans territorium. Under 1800-talet antog Schweiz för första gången rollen som en skyddsmakt, som i Frankrike representerade kungadömet Bayerns och storfurstendömet Baden under det fransk-preussiska kriget (1870-1871). Schweiz skyddsmaktsaktivitet nådde sin höjdpunkt under andra världskriget, då den representerade 35 staters intressen. Detta alpland utövar för närvarande mindre än tio mandat. Schweiz representerar ryska intressen i Georgien och georgiska intressen i Ryssland sedan 2009. Det representerar också Irans intressen i Egypten sedan 1979, och Irans intressen i Kanada sedan juni 2019.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-08-11 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP