Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Båten som bär oss över havet

I dvalans land
i glappet mellan sömn och vaken
tränger starka bilder fram
som larmar och skriker

Om man tar djävulen i båten
får man ro honom i land
Det finns en gökunge
som växer sig stor
i en annan fågels bo

Det finns så många barn i skolan
som håller sig hemma
i ren självbevarelsedrift
Hjärnan säger gå till skolan
lyssna på din lärare
men kroppen vägrar
Det finns så många föräldrar
till dessa barn
som ligger sömnlösa i natt

Samtidigt säljer Barbara Bergström
sin andel i Internationella Engelska skolan
till ett kapitalbolag och tjänar 691 miljoner kronor

Båten som bär oss över havet heter Välfärd
Barbara Bergström är en gökunge
Kapitalbolaget har bockfot och ett horn i pannan

Innan gryningstimmen
skriker den svenska välfärden
som i en tavla av Edvard Munch
När solen skingrar dimman
blir allting blir vackert igen

Skolan blir åter den idyll
där far ror och mor är rar
Barnen tittar nyfiket på sin lärare

Vad skönt att alla bilder bara är en mardröm
att vi tryggt och lugnt kan sitta tillsammans
i den båt som bär oss över havet

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-08-12 05:44



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Välskriven text att fundera över, passar extra bra nu i skolstarten.
2022-08-15

  Blomma-Stjärna VIP
det svider till i slutet; bilderna du målar upp är visserligen mardrömslika men likaväl verkliga!
glömda är Olof Palmes ord till oss om en skola för "varenda liten tjatting"
2022-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP