Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skänk från ovan

 

Jag är endast på ett tillfälligt besök här på Jorden. Jag är här som en agent på uppdrag.
Världen har aldrig varit och kommer aldrig att bli mitt hem. Någon frid existerar inte på den här planeten. Jag fokuserar på Guds rike och att jag en dag ska få återvända dit där jag hör hemma. Jag brukar sjunga när jag diskar, låtar från 70-talet på TV, radio och min lilla stereo av plast. Jag har alltid varit på flykt från det här livets demoner och smådjävlar. Redan som litet barn insåg jag att jag var klart annorlunda och det fick mig att känna mig ganska ensam. Gud har en utstakad väg för alla människor och det gäller att hålla sig på den. Nu tar folk livet av sig och soldater och civila dödas i Ukraina. Jag samtalar med Gud, ställer mig och diskar och flyr in i skivan The man who sold the world med David Bowie. Livet är inte en helt fördömd tillvaro. Kattungen Stig är min älskade himmelske vän. En skänk från ovan.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-08-12 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP