Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med anledning av några mindre önskvärda inlägg och kommentarer jag fått senaste dagarna - väcker minnen som gör att jag måste påminna mig om det som verkligen gäller! Tidigare publicerad här i januari 2013 men saknar bäst före datum!


En av förutsättningarna för att kunna arbeta med människor .

... är att man såväl tycker om människor
som att men verkligen är nyfiken på
och intresserad av människor ...

Allt för många
söker sig till arbete med människor
och mänskliga relationer
utan någon som helst självinsikt
om avsaknaden av dessa förutsättningar
hos sig själva ...

Vägen till helvetet är beströdd med goda föresatser
... är ett välkänt talessätt ...

När det kommer till dem jag talar om här
så är det som vore de förebilden för detta talessätt ...

- Men! Det finns också sådana människor
vilka har allt annat än goda föresatser  ...

... Mitt råd till dig som läser detta är

- Undvik dem och släpp inte in dem i ditt liv!

- När de skuldbelägger dig för att du inte vill ha med dem att göra,
säg bara Nej och be dem hålla sig borta!

Du kan nämligen inte argumentera eller övertala dem
till att låta dig få vara ifred ...
... ty varje form av svar från dig 
är en trigger som ger energi åt deras drivkrafter
då det blir någonting som tillfredsställer deras belöningssystem ...

Tystnad och eller att ignorera dem fullständigt 
är det enda som fungerar för att få bort dem ur sitt liv!

Vi är värda att få känna oss inkluderade, bekräftade, respekterade
och glada och inspirerade i vårt liv och bland de människor
vi bjuder in i vårt liv!
Det är vårt liv!
och det är vi själva som bestämmer vilka vi vill ha i vårt liv
alla övriga som tränger sig på gör det otillbörligt!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-12 21:09



Bookmark and Share


  rostspik
Bra!
Alla socionomer mfl i offentlig sektor är inte Moder Teresa.
Vilket alla som suttit på kontoren deras kan intyga.
2022-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP