Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I blickfångets hägn


Utan betingelser

Förinspelade meddelanden

Väller in genom etern

Utan betingelser

Ber jag inte om något

Förväntar jag mig inte något

Att andra ska lyda mina

Åtbörder och dansa

efter min poetiska pipa

Om du ifrågasätter

Värde på det jag skriver

Anser jag mer och mer

Att det har ett värde

Jag önskar att det vore

Värdefullt men så

är inte fallet med detta

Skitiga innehåll jag producerar

Vackert önskar vi att skriva

Men estetiken är betingad

Av den etik vi eftersträvar

Våra principer utan betingelse

Renderar en moralisk stringens

Bortom våra åsikter som drunknar

I världens mångtydiga mångfald

Jag hör att du lyssnar

Till ditt hjärtas röst för stunden

Istället för hjärnans dikotomi

Genom Sakralt och profant bildas

Två delar av en helhet

 

Taleptox Skrev

Den 20220813

<+>

 

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-08-13 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP