Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I blickfångets hägn


I Tristessens tecken

– ett daganteckningspoem

 

För några helger sedan gick en hel dag

Åt att bara inte göra någonting

Jag vaknade vid 5 tiden på morgonen

Jag åt frukost och satt sedan

I min fåtölj nästan hela dagen

Utan att göra någonting

Tillfreds med att bara vara

Satt jag och ägnade mig

Åt filosofiska funderingar

Och studier av litterära stilar

Och läste böcker

En sådan tristess bredde ut sig

Att jag fick värk i magen

Och behövde uppsöka wc

6-7 gånger under dagen

Sedan tillagade jag lunch såklart

Som bestod av 3 chorizo korvar

Med tomat och gurka till

Jag hörde talas om en äldre man

Som Jag kom att tänka på när jag åt mat

Han Som glömde bort att äta

Under flera dagar

Och han kollapsade ute på stan

När han var och besökte

O Helga Natt i Örebro

Äta är viktigt att man gör

Sedan tillagade jag kvälls middag

Denna ytterst tråkiga dag

På kvällen gick jag och la

Mig till sängs vid 19 tiden

Och sov till morgonen därpå

Till kl 05.00 för ännu en lycklig dag

I tristessens tecken

 

Taleptox skrev

Den 20220813

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2022-08-13 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP