Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I blickfångets hägn


Ödmjuk ringaktning

En sympatisk man med gott anseende

Var du i dina kretsar från början

Sedan förändrades du med åren som gick

Den ödmjukes fall väckte mycken uppmärksamhet

Som en reduktionstermit

Gnager du numera hål på andras verk

Och ödmjukt ringaktar det som händer

Du finner att andra är anonyma nollor

Men att du minsann är en stjärna

Och kändis här i världens centrum

Fast de mycket möjligt kan vara

Döpta med ett namn och ha ett personnummer

Sådant som hänt i det förflutna

Förkastar du som betydelselöst utan värde

De perioder du i efterhand betraktar

Ser du som lågvattenmärken

Med dina höga ambitioner dumpar du

Och tar knäcken på de som är annorlunda

Och sådant som du i dag själv gör höjer du

Till skyarna i din längtan efter att

vara någon som utför något betydelsefullt

Du är på randen vid avgrunden att bli galen

Att komma någon vart betyder för dig

Att gå tvärs över andras integritet

Om du vill åstadkomma något

”Måste man veta hur andra tänker” säger du

Men du säger att du inte vet vart du har andra

Och du blir oerhört ledsen när du blir avfärdad

På likadant sätt som du ödmjukt ringaktat andra

Du säger att du älskar alla dessa förstoppade vänner

Som sprider avsky, sorg och splittring

I din längtan efter visshet och enhetlig helhet

Tror du att det finns ett riktigt sätt att vara på

 

Taleptox Skrev

Den 20220813

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-08-13 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP