Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ballad


FRÅGAN UTAN SVAR

Om detta har jag undrat mången gång;
Vad kan väl meningen med livet vara?
Den frågan är en trogen följetong.
Vad är väl själva vitsen med att vara?
Förklaringen kan kännas ganska vrång
och svaret fastna i schablonens snara,
med konvenansens tröttande jargong.
Men ingen kan på denna fråga svara. 

 

Att livet självt är meningen är bara
ett sätt att göra svarets cirkel trång
och göra saken värre att förklara
och slösa mer av livets tidsomfång.
När existensen rids av tidens mara
och önskar hål på livets luftballong,
framställes frågan åter; är det bara
en lek, ett spel att leva, ett slags tvång?
Men ingen kan på denna fråga svara.

 

Jag tillhör ju "Guds" lilla barnaskara,
den som berättas om i psalmens sång
och jag är trygg i tanken med att vara
en del av allt som finns i "Guds" kokong,
med alla stjärnor, sanden i Sahara
och allt som händer levnadsdagen lång,
men frågan gnager och jag kan befara,
att ingen kan på denna fråga svara.

 

Envoi: En fråga att inkompetensförklara
              är vilken vitsen är med alltets gång.
              Jag gömmer den i hjärnans krumma prång,
              för ingen kan på denna fråga svara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 143 gånger
Publicerad 2022-08-14 22:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP