Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En prokastrinerings sång?)


På gott och ont?



Kasta upp en idé
som en blöt manet
på bordet.

Se den kravla omkring
fatta ingenting

Stoppa sen tillbaks den
i Hoppfullhetens hav.

Innan den hunnit för
-torka helt igen


(Då har du avlastat dig,
avlastat dig själv,och det
känns så mycket lättare då)

Släng sen in handduken till
alla de fientliga tankebanor

Som alltid går igen,som alltid
går igen

Och vandra din egen väg


Snitch snatch,inte så
mycket att bry sig om.

Och ta dig sedan
stilla
från din egen tid

För allt är ju inte snabb
-producerat i Kina-plast
här uti tillvaron

Och det kommer stunder
där allt bara går igen,och
igen.


Och klockan som tickar på
med sin upprepande gång

Men man kommer ju
aldrig försent till sin
egen begravning

Mer än till en sista sång?


***
Dinge,dinge dong!














(Inspiration: en Ry Cooder
sång: **You must unload**)








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-08-13 18:50



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Finemang text!
2022-08-15

  Eva Langrath VIP
Härlig rytmisk dikt på ett mänskligt tema.
2022-08-15

  Kungskobran VIP
Jag säger bara Härligt
2022-08-14

    Lena Staaf VIP
Vilken härligt mänsklig dikt!
2022-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP