Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sambandet mellan försök på runometer, Kalevalas versmått, och ämnet är inte kristallklart.. Dikten drog iväg med mig .


Strövtåg utanför hembygden

Vet du vad vi borde göra

vad som leker mig i hågen?

Ge oss ut på nya vägar

leta rätt på gamla broar. 

 

Sten på sten och mycken möda

låt oss börja med den äldsta

stenbron över Klara älva

den som heter Östra Bron. 

 

Väl det sägs att konstruktören

innan bron stod klar och färdig

missbedömde bärförmågan,

trodde inte på sin bro

ville ej stå där med skammen

kasta sig i älvens vatten.

 

Men den gamla bron står kvar

värn mot vårens vilda virvlar

Valven välver sig i vattnet.




Bunden vers (Annat versmått) av Hermes VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-08-13 22:16



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Fine gamle stenbroa.
2022-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Hermes VIP