Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litet tankeutkast ... tillkom och publicerades här tidigare i januari 2013 men känner att kärnan i det förmedlade budskapet saknar bäst före datum ...


Den skenbart verkliga bilden av verkligheten ...

... är något jag normalt skyr
och människor jag möter
som ägnar sig åt 
att förmedla denna sin
alldeles egna version av det som är
är sådana från vilka jag väljer att fly ...

... Inte för hur de beskriver
sin verklighet i sig
eller för att den är olik min ...

... Nej, när jag gör så
är det för att de försöker
manipulera och påverka mig
att göra deras verklighet till min ...

Ibland är den skenbara bilden
jag själv presenter av min verklighet
ett skydd mot att bli sårad
av människor som önskar 
riva sönder det som de ser att de kan riva sönder ...

Den skenbara öppenheten 
avleder nämligen effektivt
dem från att ge sig in på djupet
och kanske göra verklig skada ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-14 04:04



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det finns ingen verklighet allt är skenbart
2022-08-14

  rostspik VIP
Det finns EN verklighet.
Olika tolkningar av verkligheten är nåt annat.
2022-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP