Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©Ur Litterära brottstycken"(franska volymen)


EN FÖRFATTANDE KONSPIRATION

När det handlar om judiska konspirationer
kan man utan överdrift påstå att den franske
författaren,poeten mm, Edouard Schure 1841-
1929) var en bidragande orsak till den genom
sin esoteriska retorik av motsatsens fördolda
läror av ockultism,frimureri,alkemi,parapsyk-
ologi,tarotkort,yoga och frimurareordnar som
en förtida new age figur varmed den röda tråd-
en leder till judarnas sanning genom hemliga
förbindelser med esseernas judiska mysticism
där motsatsens rollspel av Edouards vänskap
med Richard Wagner stegrar konpirationsteo-
rierna om vem som konspirerar mot vem och
för vad som icke ännu funnit några konkreta
svar mer än spekulationer om en världsom-
fattande sammansvärjning av konspirationer
mot alla och envar utan någon som helst logisk
orsak.

*

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2022-08-14 05:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP