Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ur I blickfångets hägn


Chock i blickfånget

Tiden skakar om mig

Ingen tid kvar för mig

Två sidor av samma människa

”Du borde tänka mer

På dig själv” sa en man åt mig

Jag undrade vad han menade?

”Nu har du fyllt år och blivit äldre

Och borde sluta att bara

Tänka På dig själv” sa en

Annan man till mig

Två sidor av samma människa

Hur olika de uppfattat mig!?

Ack så fel de hade!

Jag tänker både på mig själv

Men också viktigt att tänka på andra

Ingen tid kvar att ägna

den åt mig själv

Döden kan komma vilken

Minut Som helst

Allt som händer ute i den

stora vida världen

Pockar på med all frenesi

Trodde att bli pensionär

Skulle innebära en tid av trygghet

Och att ha det bättre än förr

Men så sorgligt det blivit nuförtiden

Ack så fel jag hade

Tiden tycks rinna iväg

I meningslöshetens tecken

Om du chockerar mig med

ditt medvetande och

skakar om min tillvaro

Med din tid och distanserade närvaro

Kan vi känna oss mer levande

 

Taleptox Skrev

Den 20220814

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-14 07:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP