Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Mitt liv hade förändrats och jag älskade det

 

Jag var en stackars 17-åring föräldralös och hungrig på ömhet. Min så kallade mamma serverade mig en urvattnad och osaltad havregrynsgröt till middag varje samtidigt som hon ältade sina ekonomiska bekymmer. All hennes ångest, rädsla och frustration härbärgerade jag och kräktes om nätterna. Demonen hånskrattade åt mig och skräck för att bli galen. Jag hade blivit ett självutplånande barn som flydde in i alla fantastiska fantasier om att en dag få bli lycklig och säll.
Jag började att umgås med en trevlig och glad flicka vars hem sprudlade av kärlek, hopp och tro. Jag nästan bosatte hemma hos henne och hennes underbara föräldrar älskade mig. Mamma ringde och sökte mig och krävde att jag skulle komma hem. Jag cyklade hem och frågade henne: VAD VILL DU!? Tack vare min flickvän och hennes familj så ville jag leva igen och alla tankar på självmord klingade av.
Mamma som nästan inte hade några vänner grottade ned sig i alla sina farhågor och sin svarta besvikelse över livet framför TV:n med sin stickning. Hon var i ett enormt behov av hjälp och support men jag kunde inte göra något för henne. Min flickvän och levde livets glada dagar och änglar omgärdade oss när vi hade picknick i Karlslund. Mitt liv hade förändrats och jag älskade det.
Prosa av Johan von Bergstjärna VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2022-08-14 13:49Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan von Bergstjärna
Johan von Bergstjärna VIP