Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Litt,brottstycken


SVINDLAREN SOM ÄVEN SJÖNG FALSKT

Hans omnämnanden skulle kunna bli fler
än vad som är trovärdigt men trovärdig
blev han ändå som manisk lögnare,check-
förfalskare,silvertjuv,porrnograf,operett
och revymakare,buktalare,sol å vårare....
hans företagsanda var lika stor som hans
destruktivt degenererande leverne som
ofta ledde honom till återvändsgränder
av fängelser och mentalsjukhus men som
obotlig optimist alltid reste sig med en ny
lysande ide inte helt olik figuren"Sickan"
i den svenska komedifilmen Jönssonligan.
Johnny Bode 1912-1983 var en skojare av
rang vars värdighet vilar just på att han
aldrig förnekade sig själv utan gjorde sitt
bästa att leva upp till den mytomaniske
skojare han var men som genom upprep-
ade gånger blivit påkommen med lögner
och bristande respekt för fakta fanns det
till slut ingen som trodde på honom mer
än han själv.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2022-08-15 01:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP