Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur svårt är det


handskas med det fria ordet då det rannsakas av domare som själva har fallenhet lyfta fram förvanskade sanningar. Det leder till ett samhälle där den som vill leva sin sanning dikterar kungsord. Den som har makten motsätter dig det fria ordet och det ser vi hos en diktatur. Hur blir det då med skulden ? Den blir då heller varken rättvis eller jämlik.
Ingen kan överklaga där osanningar ansvar och rättvisa faller med ett magplask och skilsmässan är uppfunnen. Jämställdheten har rymt sin kos.
Vi behöver fråga var finns problemet?
Var finns rättvisa omtanke ömsesidighet?
Det är viktigare än någonsin vi ser varandra som värdefulla individer.
Alla är sköra, även stenen brister.
Vi får ett samhälle med grav identitetskris.
De ständiga grälen vacklar genom idyllen där varken ljuset eller hoppet finns. Därför står köer med flyktingar vid gränserna där de äntrar icke sjövärdiga båtar för att fly från landet där de inte finns.






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2022-08-15 07:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP