Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KONSTIG

Konstig är väl ett

av de bästa betyg jag kan få

Det som jag har uppnått

kan ni aldrig någonsin nå

Jag skulle nog ha passat

utmärkt som klarabohem

Ty allt det tillrättalagda

ger mig faktiskt eksem

 

Man sa om Evert Taube

att han framstod som originell

Jag hyllar minnet av

denne specielle rebell

Det fanns väl folk som såg

Cornelis som ytterst komplex

För mig är Vreeswijks texter

lika vassa som X-Ray Spex

 

Det påstås att Bergman var galen

och Strindberg likaså

Det snacket kommer från typer

som MENAR sig förstå sig på

Ty de var båda genier

till skillnad från alla er

som enbart dömer efter

det där som ögat ser

 

 

LARZ GUSTAFSSON 14/8 2022

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2022-08-14 20:07



Bookmark and Share


  Koloristen
Bergman och Cornelis var coola. August så ock.
2022-08-15

  Lottie Ålhed VIP
Om komplexitet och orginalitet Fint diktat med snygga rim likaså.
2022-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP