Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Moderaternas förslag om att adhd testa alla barn i utsatta områden är ett skämt, däremot bör alla med problematik bli sedda, hörda, hjälpta. Även de som hamnar bakom galler. Och alla vi med diagnoser förtjänar att finnas lika mycket som alla andra.


Vem bryr sig om människorna bakom brotten?

för vem brydde sig om bokstavsbarnen som hamnade bakom galler
den där tjejen som inte uppvisade tjejiga beteenden utan som skriker högt och som psykiskt faller
alla ville bara se brotten
men vem såg hur de tvingades kråla på samhällets botten
innan de desperat försökte hitta en sammanhang
och när de gjorde de hamande de snett fort och sen PA NG
fast bland missbruk och slag
långt bort från vad vissa skulle kalla uppfostran och välbehag
vem såg deras lidande? hur de fått kämpa och hur allt
blev till något svidande
vem förstod att de för dem kändes som en möjlig utväg och ett sätt att hantera livet
vem var de som någon gång tog dem för givet?
för vem bryr sig om de som inte handlat enligt lagen
vem bryr sig om dem som fått kämpa med varenda en av andetagen
för vem sa att livet var lätt
ingen sa att valet därför var rätt
men om man inte får lära sig enligt ramar,
vad anammar man då för sätt?
de kallades problembarn redan som små,
men vem försökte istället för att straffa fånga upp dem då?
kanske de försökte uttrycka sig, försökte säga
det händer något inom mig
jag kan inte hejda
hjälp
jag säger
hjälp
det finns så mycket känslor
men ingen hör och när jag försöker svarar ingen på frågan jag ställt
alla säger bara att jag gör fel
ingenting om hur man
som annorlunda och intensiv blir hel
bara isåfall bättre utifrån samhällets ramar
ja dem pratar bara om förändring dem skriker om de som gamar
jag vill ju bli sedd för hela mig
men jag är ett problembarn så vem ser mig?
de ser mig inte, inte för vad jag är
så förlåt mig om jag förlorar greppet om att förhålla mig till samhället där
för jag har alltid bara varit för mycket
och vad jag en säger tystas de oavsett vad jag tycker
för jag ska förändras men samhället ska inte förstå min problematik
så jag tystnar men börjar hamna i skit
och tillslut kan jag inte annat än explodera
jag blev aldrig sedd så vet inte längre hur jag ska leva
och nu nu gjorde jag visst något dumt
inspärrad på anstalt och ryktena cirkulerar runt
nu, precis nu så ser alla mig
en sådan där gangster tjej.
hård, säkert helt iskall
en sådan som tror hon är ball
vem såg barnen vem såg sveken
vem såg dömandet, vem missade leken
vem blev hatad vem var inte omtyckt som hon var
vem var en gång någon, som aldrig fick vara barn.
Vem såg, vem såg hon då?
Om någon både såg och hörde: skulle de då så långt gå.




Övriga genrer av psykisksjukkomut
Läst 90 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-14 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

psykisksjukkomut