Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuspunkter




I de förgylldaste salar går de
tommaste av människor sina
steg
.

Omkring på jakt efter makt.


Vaxljusen lyser i deras ögon.

När de vandrar in i Tronsalen
för att hylla Presidenten som
skall krönas efter sitt eget
påhittade Val.


Och vaxljusen från Klostret
tillverkade av munkarnas
ihärdiga händer

Brinner med lågor i
fladdrande stilla sken

Lyser upp människans
mörker såsom i krig som
i fred som de gjort i mång
-hundrade år.

Vid en förgylld Tronsal
där
härskare kommit o gått.











Prosa av Sefarge VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-08-15 08:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Håller med Lena, en vacker dikt även om innehållet är mörkt. Tänker på valet. Tänker på kriget i Ukraina. Tänker på kyrkans makt i årtusende. Snyggt skrivet.
2022-08-23

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om maktens män och vad de ställer till med.
2022-08-15

  Bodingen VIP
Maktens boning åter i "upplysningens" tid dock helt utan en strimma av ljus.
2022-08-15

  Kungskobran VIP
Härskarens Machiavelli
i historiens förtryck
makt med hjälp av Gud
och människan

2022-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP