Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullmånen håller andan som inför ett mirakel

 

Stubbfälten lyser gula och himlen är klarblå med en skön svalkande vind. Cykelns hjul spinner längs grusvägen och mannen känner sig stark och glad. Gårdagarnas oro har klingat av och ersatts med en lugn förtröstan. Livet har varit nere på botten och hämtat kraft och insikt.
Hemma har hans fru lagat kåldolmar med egenodlad potatis, kantareller och lingonsylt.
Människorna som vill åt dem på grund av de beska sanningar de presenterat i sina böcker och i media har tröttnat och troppat av. Kvällshimlen är stjärnklar när de sitter i hammocken med varsin whiskey. Livet blir inte bättre än så här. Katterna Måns och Murre stirrar in i det djupa kosmos redo för att jaga råttor. Fullmånen håller andan som inför ett mirakel.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-15 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP