Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
martial law=krigslagen.


Ukraina förlänger krigslagen med ytterligare 90 dagar.

Ukraina förlänger krigslagen med ytterligare 90 dagar. Zelinski: Mitt land "längtar efter fred"

 

Ukrainas parlament har beslutat att förlänga landets krigslagar och allmänna mobilisering med ytterligare 90 dagar.

 

Ukrainas president Volymer Zelinski har sagt att hans land "längtar efter fred" och har erbjudit Ryssland avtal för att avsluta kriget.

 

”Men än så länge tror Ryssland på terror, förblir i greppet om sina propagandaillusioner och hoppas fortfarande att man kan åstadkomma något genom olika former av utpressning. Det kommer inte att hända", sa Volymer Zelinski enligt Sky News.

 

Dessutom förmedlade den ukrainske presidenten också att hans land måste fortsätta att försvara sig.

 

Vad är krigslagar

Krigsrätt begränsar medborgerliga friheter och ger statliga institutioner ökade befogenheter. Det är ett rättssystem som används när en militär myndighet tar kontroll i stället för den vanliga civila administrationen.

 

 

Lagen tillkännages officiellt och undertrycker vissa individuella rättigheter för medborgare, begränsar längden på en rättegång och ger hårdare straff än normalt.

 

I flera länder är vissa brott belagda med dödsstraff.

 

För det mesta utövas den dömande makten av militärdomstolar, kallade krigsrätter. Och myndigheterna kan besluta om frihetsberövande av vissa personer utan att det behövs en domstolsdom.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-08-15 18:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP