Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilken väg

Tar du stigen genom skogen

Den som leder ut på nya äventyr 

Där du kan se rået smyga I skuggorna 

Se hur älvorna dansar på en myr

Höra djurens alla läten 

När de tror att ingen människa hör

 

Eller väljer du närmaste motorväg 

Den raka vägen utan minsta gupp

Så att du så snabbt som möjligt

Kommer fram till ett givet mål

Där allt redan är dig givet

 

Vilken väg du väljer 

Kommer påverka det livet ger 

För äventyret väntar 

Om du tar en krokig stig

Men väljer du den raka vägen 

Den som inga avbrott har

Då blir livet kargt och trist 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-17 06:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om att välja livets väg.
2022-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP